StakloStakloOsnovne informacije


Pored profila jedan od najvažnijih elemenata energedski efikasnog prozora je izbor odgovarajućeg stakla. Dobar izbor stakla omogućava nizak prenos toplote, te je velika je pažnja usmerena na njihovo usavršavanje. Budući da staklene površine na prozorima zauzimaju i više od 70% ukupne površine stolarije, od suštinske je važnosti izabrati odgovarajuća.

Jugopromet nudi mogućnost ugradnje različitih vrsta stakala, a u zavisnosti od zahteva investitora, struktura stakla može biti dvoslojna ili troslojna.

Clima Guard Solar-4S

Ako želite sprečiti ulazak toplote u prostoriju i zaštititi se od UV zraka, tu je Clima Guard Solar termo izolaciono staklo. Njegove glavne karakteristike su:

  • neverovatna toplotna izolacija (k=1,1)
  • zaštita od sunčeve energije (propusta samo 42% sunčeve energije)
  • visoko propuštanje svetlosti (66%)

Termoizolovana stakla se pune inertnim gasom (Argonom) koji poboljšava termoizolacione performanse.

Niskoemisiono staklo Clima Guard Premium

Niskoemisiona stakla karakteriše poseban selektivan sloj molekula oksida postavljenih na površinu stakla koji reflektuje samo toplotno zračenje. Kroz stakla niske emisije gubi se manje toplote jer se energija vraća u prostor. Gubitak toplote iz prostorije u atmosferu kod niskoemisionih stakala punjenih argonom smanjen je za 1,5 puta u odnosu na tradicionalno zastakljivanje prostorije. Pored smanjenja gubitaka toplote, niskoemisiona stakla smanjuju i ulazak spoljašnje toplote u prostoriju.

Sigurnosno staklo

Sigurnosno staklo predstavlja staklo sa dodatnim bezbednosnim karakteristikama.

Laminirano Pamplex staklo je kombinacija dve ili više staklenih ploča izmedju kojih se ubacuje sloj PVB folije ili smole. U slučaju pucanja delovi stakla se ne raspršuju kao kod običnog stakla već ostaju zalepljeni za PVB folije.

Laminirano Pamplex staklo nudi izuzetnu zaštitu od provale, primenjuje se na mestima gde se mora osigurati cela staklena površina od razbijanja poput izloga, terasa, pokretnih stepenica, staklenih krovova.

Proizvodi se u više debljina Pamplex 3.3.1, Pamplex 4.4.2.

Stopsol

Stopsol staklo je flot staklo sa slojem za reflekciju. Ovo staklo se primenjuje za atraktivan izgled fasada. Stopsol staklo ima svojstva reflektovanja svetlosti i toplotne energije. Tokom dana reflektujuća površina sprečava pogled u unutrašnjost objekta a ne ometa pogled prema spolja. Ovakve vrste stakala se uglavnom koriste za staklene fasade.

Okovi


Mišljenja smo da okovi nisu proizvodi na kojima treba štedeti, te smo se odlučili za MACO, jedane od vodećih proizvođača okova za građevinsku stolariju u Evropi. Ovim potezom smo obezbedili maksimalnu funkcionalnost vrata i prozora, kao i protivprovalnu zaštitu.